Verwarm de oven voor op 175 °C. Boen 2 sinaasappels schoon en rasp de schil zeer fijn. Doe 350 gram zachte boter, 400 gram basterdsuiker en de vanillesuiker in een kom en klop met de mixer 8-10 minuten tot het mengsel licht en romig is. Klop een voor een de eieren erdoor en daarna de zure room. Voeg ook het sinaasappelsap en de helft van de sinaasappelrasp toe. Nog enkele minuten goed mixen. Spatel als laatste het bakmeel door het mengsel.
Verdeel het beslag over de 2 springvormen en bak de taartbodems op een rooster in het midden van de oven in 45-55 minuten lichtbruin en gaar. Meng intussen met een mixer 250 gram zachte boter met 150 gram basterdsuiker en de rest van de geraspte sinaasappelschil tot een crème en laat deze in de koelkast opstijven.
Snijd de resterende 2 sinaasappels in zeer dunne plakjes. Breng 200 gram basterdsuiker met 250 ml water in een koekenpan aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Draai het vuur laag en kook hierin de sinaasappelschijfjes 20 minuten, tot de sinaasappel doorzichtig is en de schil zacht. Let op: niet laten doorkoken tot karamelsiroop!
Laat de taartbodems op een rooster afkoelen en verwijder pas daarna de springvorm. Snijd de taartbodems aan de bovenkant recht. Leg een taartbodem op een taartschaal en besmeer deze met crème. Leg de tweede taartbodem erop en druk het geheel iets aan. Smeer de rest van de crème over de bovenkant en garneer de taart met de uitgelekte sinaasappelschijfjes.
Sinaasappeltaart met botercrème
- algemeenDeze taart bestaat eigenlijk uit twee taarten. Daardoor wordt hij heel hoog, dat oogt feestelijk. Je kunt van de helft van het beslag ook 1 taartbodem bakken. Halveer deze met een lang gekarterteld mes en werk de taart dan af met de helft van de crème.
Sinaasappeltaart met botercrème
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_004065_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
12 porties
855 kcal
45 min. bereiden
50 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Boen 2 sinaasappels schoon en rasp de schil zeer fijn. Doe 350 gram zachte boter, 400 gram basterdsuiker en de vanillesuiker in een kom en klop met de mixer 8-10 minuten tot het mengsel licht en romig is. Klop een voor een de eieren erdoor en daarna de zure room. Voeg ook het sinaasappelsap en de helft van de sinaasappelrasp toe. Nog enkele minuten goed mixen. Spatel als laatste het bakmeel door het mengsel.
Verdeel het beslag over de 2 springvormen en bak de taartbodems op een rooster in het midden van de oven in 45-55 minuten lichtbruin en gaar. Meng intussen met een mixer 250 gram zachte boter met 150 gram basterdsuiker en de rest van de geraspte sinaasappelschil tot een crème en laat deze in de koelkast opstijven.
Snijd de resterende 2 sinaasappels in zeer dunne plakjes. Breng 200 gram basterdsuiker met 250 ml water in een koekenpan aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Draai het vuur laag en kook hierin de sinaasappelschijfjes 20 minuten, tot de sinaasappel doorzichtig is en de schil zacht. Let op: niet laten doorkoken tot karamelsiroop!
Laat de taartbodems op een rooster afkoelen en verwijder pas daarna de springvorm. Snijd de taartbodems aan de bovenkant recht. Leg een taartbodem op een taartschaal en besmeer deze met crème. Leg de tweede taartbodem erop en druk het geheel iets aan. Smeer de rest van de crème over de bovenkant en garneer de taart met de uitgelekte sinaasappelschijfjes.
algemeen:Deze taart bestaat eigenlijk uit twee taarten. Daardoor wordt hij heel hoog, dat oogt feestelijk. Je kunt van de helft van het beslag ook 1 taartbodem bakken. Halveer deze met een lang gekarterteld mes en werk de taart dan af met de helft van de crème.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
4 sinaasappels
600 g boter
750 g witte basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
8 eieren
250 ml zure room
250 ml sinaasappelsap
500 g zelfrijzend bakmeel
Dit heb je nodig
2 springvormen (doorsnede 22 cm), ingevet