Mokkacupcakes met espressoglazuur

260 kcal

(Voedingswaarden)

45 min. bereiden / 1 uur wachten

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm. Klop met de mixer de boter, basterdsuiker en vanillesuiker in een kom tot een romige massa. Doe de eieren erbij en klop tot ze helemaal zijn opgenomen. Voeg het bakmeel toe en meng goed. Klop de melk en 1 tl oploskoffie erdoor. Schep de stukjes pure chocolade erdoor.

  2. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de cupcakes in het midden van de oven in 15-20 min. gaar. Laat 5 min. afkoelen in de muffinvorm en laat ze vervolgens uit de vorm nog 1 uur afkoelen.

  3. Doe de witte chocolade samen met de rest van de oploskoffie in een (steel)pan. Hang die in een grotere pan met bijna kokend water en laat smelten (au bain-marie).

  4. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in ca. 3 min. goudbruin. Bestrijk de bovenkant van de afgekoelde cakejes met de gesmolten chocolade. Garneer de cupcakes met de chocoladevlokken en het amandelschaafsel.

  • Cupcakes maken

    Instructievideo - 00:44 min.

Mokkacupcakes met espressoglazuur

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig