Schil de gele schil van 1 citroen met de dunschiller en snijd de repen tot smalle, lange reepjes van 1-2 mm breed. Pers de citroen uit en verhit het sap met 2 el kristalsuiker in een steelpan. Voeg, als de suiker is opgelost, de reepjes schil toe en laat 5 min. zacht koken. Neem de schilletjes met een schuimspaan uit de pan, leg ze op een bord en bestrooi ze met de rest van de kristalsuiker. Laat ze op een droge plaats in ca. 3 uur drogen.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm. Rasp de gele schil van de andere citroen en pers de vrucht uit. Bewaar het sap voor het glazuur. Klop met de mixer de boter met de basterdsuiker, vanillesuiker en honing luchtig. Klop ook de eieren, het bakmeel, de melk en het citroenrasp erdoor en verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de cupcakes in het midden van de oven in 15-20 min. gaar. Laat 5 min. afkoelen in de muffinvorm en laat ze vervolgens uit de vorm verder afkoelen.
Voeg 2 el citroensap toe aan de poedersuiker en meng tot een dik glazuur. Bestrijk hier de bovenkant van de afgekoelde cakejes mee. Garneer met de gesuikerde citroenschil en (gele) Smarties.
- algemeenHet glazuur van poedersuiker voor boven op de cupcakes moet de juiste dikte (die van volle yoghurt) hebben. Is het nog te dik, voeg dan extra citroensap of een beetje water toe. Als het glazuur juist dikker moet zijn, voegt u extra poedersuiker toe.
Cupcakes maken
Instructievideo - 00:44 min.
Citroencupcakes
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_007228_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
12 porties
240 kcal
45 min. bereiden
3 uur wachten
Aan de slag
Schil de gele schil van 1 citroen met de dunschiller en snijd de repen tot smalle, lange reepjes van 1-2 mm breed. Pers de citroen uit en verhit het sap met 2 el kristalsuiker in een steelpan. Voeg, als de suiker is opgelost, de reepjes schil toe en laat 5 min. zacht koken. Neem de schilletjes met een schuimspaan uit de pan, leg ze op een bord en bestrooi ze met de rest van de kristalsuiker. Laat ze op een droge plaats in ca. 3 uur drogen.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm. Rasp de gele schil van de andere citroen en pers de vrucht uit. Bewaar het sap voor het glazuur. Klop met de mixer de boter met de basterdsuiker, vanillesuiker en honing luchtig. Klop ook de eieren, het bakmeel, de melk en het citroenrasp erdoor en verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de cupcakes in het midden van de oven in 15-20 min. gaar. Laat 5 min. afkoelen in de muffinvorm en laat ze vervolgens uit de vorm verder afkoelen.
Voeg 2 el citroensap toe aan de poedersuiker en meng tot een dik glazuur. Bestrijk hier de bovenkant van de afgekoelde cakejes mee. Garneer met de gesuikerde citroenschil en (gele) Smarties.
algemeen:Het glazuur van poedersuiker voor boven op de cupcakes moet de juiste dikte (die van volle yoghurt) hebben. Is het nog te dik, voeg dan extra citroensap of een beetje water toe. Als het glazuur juist dikker moet zijn, voegt u extra poedersuiker toe.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
2 citroenen
6 el kristalsuiker
125 g boter
100 g witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 el vloeibare honing
2 eieren
125 g zelfrijzend bakmeel
3 el volle melk
8 el poedersuiker
1 doosje minismarties
Dit heb je nodig
dunschiller, mini-muffinvorm met 12 uitsparingen van 4 à 5 cm, mixer, papieren cakevormpjes