Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop de boter en de rietsuiker door elkaar, klop vervolgens het ei erdoor. Roer de bloem en het bakpoeder er goed doorheen. Kneed het gedroogde fruit en de kokos door het deeg. Draai steeds een volle eetlepel van het deeg tot een balletje, druk de deegballetjes plat en leg ze met minstens een centimeter ruimte ertussen op een met bakpier beklede bakplaat. Bak ze in 15 minuten gaar en goudbruin. Zodra ze afkoelen, worden ze krokant.
- algemeenEen kokosnoot is eigenlijk een rijpe vrucht. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met een notenallergie deze 'noot' veilig kunnen eten.
Fruitige kokoskoekjes
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_005269_220x162_JPG.jpg)
25 porties
75 kcal
10 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop de boter en de rietsuiker door elkaar, klop vervolgens het ei erdoor. Roer de bloem en het bakpoeder er goed doorheen. Kneed het gedroogde fruit en de kokos door het deeg. Draai steeds een volle eetlepel van het deeg tot een balletje, druk de deegballetjes plat en leg ze met minstens een centimeter ruimte ertussen op een met bakpier beklede bakplaat. Bak ze in 15 minuten gaar en goudbruin. Zodra ze afkoelen, worden ze krokant.
algemeen:Een kokosnoot is eigenlijk een rijpe vrucht. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met een notenallergie deze 'noot' veilig kunnen eten.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 25 porties)
125 g boter
100 g rietsuiker
1 ei
200 g bloem
2 theelepels bakpoeder
50 g gedroogd roodfruit
50 g kokos
Dit heb je nodig
bakpapier