Rybnik (Russische vispastei) van Alexei

420 kcal

(Voedingswaarden)

40 min. bereiden / 45 min. wachten

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook ⅖ van de eieren in 8 minuten hard, spoel ze onder koud water, pel ze en prak ze fijn.

  2. Snipper de ui, snijd de winterpeen in blokjes van 0.5 cm. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de uien 4 min. Voeg de wortel toe en bak 7 min, voeg de laatste 4 min de champignons toe. Voeg de fijngehakte ei toe en meng door. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Los het bouillontablet op in het kokende water en week het brood erin. Knijp uit en doe samen met de rauwe vis en de rest van de eieren in de keukenmachine. Pureer fijn en breng op smaak met peper en zout.

  4. Verdeel de helft van het vismengsel over de cakevorm. Verdeel het champignonmengsel erover, maar zorg dat je 2 cm van de randen vrij laat. Verdeel de rest van het vismengsel en druk het geheel goed aan.

  5. Bak de pastei in het midden van de oven in 45 min. gaar. Laat helemaal afkoelen en snijd in plakken.

Rybnik (Russische vispastei) van Alexei

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig