Turkse gehaktkebab

Geef er als sausje eens Turkse of Griekse yoghurt bij.

640 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

licht pittig

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Meng het gehakt met de knoflook, de komijn en de versgemalen chilipeper. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het gehakt in 8 porties en vorm er 8 worsten van. Steek door elke worst een spies en bestrijk de worsten rondom dun met 1-2 el olijfolie. Verhit een grillpan en rooster de kebab in 10-12 minuten rondom goudbruin en gaar.

  2. Verhit ondertussen 2 el olie in een pan en bak de aardappelpartjes goudbruin en krokant. Schep ze regelmatig om. Was de worteltjes en schraap ze schoon. Kook de worteltjes in weinig water met zout in 6-8 minuten knapperig gaar en giet ze af. Snijd de peterselie fijn. Schep de worteltjes met de laatste eetlepel olijfolie, de peterselie en zout en peper naar smaak om. Schep de geurige worteltjes en krokante aardappelen op de borden. Leg op elk bord 2 kebabspiesen.

Turkse gehaktkebab

Geef er als sausje eens Turkse of Griekse yoghurt bij.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig