Oven voorverwarmen op 180 °C. Water aan de kook brengen in ruime pan, snuf zout toevoegen. Gnocchi enkele minuten koken tot ze komen bovendrijven. In vergiet laten uitlekken en met koud water afspoelen. Aubergines in dobbelsteentjes snijden. Knoflook pellen en fijnsnijden. Olijfolie in koekenpan verhitten en hierin aubergine met knoflook aanbakken. Rozemarijn erover strooien. Intussen pomodori laten uitlekken en door aubergines scheppen. Gnocchi met pomodori-auberginemengsel in ovenschaal scheppen. Geitenkaas erover verkruimelen en schotel in oven in 15 min. goudbruin bakken. Spinazie en dressing in kom mengen en erbij serveren.
Aubergineschotel met pomodori
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Aubergineschotel met pomodori
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_013956_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
410 kcal
20 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 180 °C. Water aan de kook brengen in ruime pan, snuf zout toevoegen. Gnocchi enkele minuten koken tot ze komen bovendrijven. In vergiet laten uitlekken en met koud water afspoelen. Aubergines in dobbelsteentjes snijden. Knoflook pellen en fijnsnijden. Olijfolie in koekenpan verhitten en hierin aubergine met knoflook aanbakken. Rozemarijn erover strooien. Intussen pomodori laten uitlekken en door aubergines scheppen. Gnocchi met pomodori-auberginemengsel in ovenschaal scheppen. Geitenkaas erover verkruimelen en schotel in oven in 15 min. goudbruin bakken. Spinazie en dressing in kom mengen en erbij serveren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 pak gnocchi di patate
2 aubergines
1 teen knoflook
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel rozemarijn
1 potje pomodori
1 pakje geitenkaas
150 g spinazie
3 eetlepels sladressing balsamico
Dit heb je nodig
ovenschaal