Pompoensoep met sherry van Irene

Met zorg, aandacht, linzen en een pittig pepertje moet het lekker worden!

425 kcal

(Voedingswaarden)

45 min. bereiden / 30 min. wachten

pittig

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de linzen met het water in 30 min. gaar.

  2. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd vervolgens in stukken. Snijd de winterpeen grof. Snijd de ui in stukken. Voeg de groenten toe aan de linzen met de hele peper, kruiden en sherry toe. Laat alles nog 30 min. koken tot de groenten zacht zijn.

  3. Verwijder de laurierblaadjes en de peper. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Serveer de soep in kommen, voeg een lepel crème fraîche toe en garneer met de rest van de peterselie.

  • Pompoen schillen en snijden

    Instructievideo - 01:05 min.

Pompoensoep met sherry van Irene

Met zorg, aandacht, linzen en een pittig pepertje moet het lekker worden!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig