Snijd de braadlappen in stukken. Bestrooi het rundvlees met (versgemalen) peper en zout. Verhit de boter en de olie in een braadpan. Braad de stukken rundvlees rondom bruin. Zeef de bloem. Doe de bloem erbij en roer het vlees om. Laat de bloem even kleuren.
Schenk nu de wijn langs de rand van de pan bij het vlees (te koude vloeistof doet het vlees schrikken en maakt het taai). Schep de jeneverbessen en de laurier door het vlees-wijnmengsel en laat het vlees met de deksel op de pan in 2,5-3 uur op laag vuur zachtjes gaarstoven. Breng het stoofvlees op smaak met (versgemalen) peper en zout.
Klassiek stoofvlees met rode wijn
Met dit smaakvolle stoofgerecht is je dagje een feestje!
- combinatietipLekker met de fluweelzachte aardappelpuree en gekarameliseerde witlof (zie recepten elders op ah.nl).
Vlees braden
Instructievideo - 01:13 min.
Klassiek stoofvlees met rode wijn
Met dit smaakvolle stoofgerecht is je dagje een feestje!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_048922_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
540 kcal
15 min. bereiden
3 uur wachten
Aan de slag
Snijd de braadlappen in stukken. Bestrooi het rundvlees met (versgemalen) peper en zout. Verhit de boter en de olie in een braadpan. Braad de stukken rundvlees rondom bruin. Zeef de bloem. Doe de bloem erbij en roer het vlees om. Laat de bloem even kleuren.
Schenk nu de wijn langs de rand van de pan bij het vlees (te koude vloeistof doet het vlees schrikken en maakt het taai). Schep de jeneverbessen en de laurier door het vlees-wijnmengsel en laat het vlees met de deksel op de pan in 2,5-3 uur op laag vuur zachtjes gaarstoven. Breng het stoofvlees op smaak met (versgemalen) peper en zout.
combinatietip:Lekker met de fluweelzachte aardappelpuree en gekarameliseerde witlof (zie recepten elders op ah.nl).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
800 g runderbraadlappen
50 g ongezouten roomboter
4 el traditionele olijfolie
2 el tarwebloem
200 ml Gigondas rode wijn
6 jeneverbessen
2 gedroogde laurierblaadjes