Snijd het vlees in kleine stukken en dep droog. Bestrooi met peper en zout. Verhit de boter in braadpan en bak het vlees op hoog vuur in 5 min. rondom bruin. Snijd de ui in ringen. Voeg de ui toe en bak 5 min. mee met het vlees. Voeg de bloem, suiker, laurierblaadjes, kruidnagels, wijn en bouillon toe en breng al roerend aan de kook. Stoof het vlees op laag vuur afgedekt in ca. 3 uur zacht en gaar. Schep de hachee af en toe om en voeg indien nodig extra water toe.
Hollandse hachee met rode wijn
Door het vlees urenlang te laten stoven, krijg je pas echt een hachee zoals-ie hoort te zijn.
- bewaartipU kunt de hachee 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 10 min. op matig vuur.
Hollandse hachee met rode wijn
Door het vlees urenlang te laten stoven, krijg je pas echt een hachee zoals-ie hoort te zijn.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_006985_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
450 kcal
15 min. bereiden
3 uur wachten
Aan de slag
Snijd het vlees in kleine stukken en dep droog. Bestrooi met peper en zout. Verhit de boter in braadpan en bak het vlees op hoog vuur in 5 min. rondom bruin. Snijd de ui in ringen. Voeg de ui toe en bak 5 min. mee met het vlees. Voeg de bloem, suiker, laurierblaadjes, kruidnagels, wijn en bouillon toe en breng al roerend aan de kook. Stoof het vlees op laag vuur afgedekt in ca. 3 uur zacht en gaar. Schep de hachee af en toe om en voeg indien nodig extra water toe.
bewaartip:U kunt de hachee 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 10 min. op matig vuur.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g runderlappen
100 g ongezouten roomboter
3 uien
1 el tarwebloem
2 el donkere basterdsuiker
5 kruidnagels
100 ml fruitige rode wijn
400 ml rundvleesbouillon van tablet
2 gedroogde laurierblaadjes