Hollandse hachee met rode wijn

Door het vlees urenlang te laten stoven, krijg je pas echt een hachee zoals-ie hoort te zijn.

450 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 3 uur wachten

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd het vlees in kleine stukken en dep droog. Bestrooi met peper en zout. Verhit de boter in braadpan en bak het vlees op hoog vuur in 5 min. rondom bruin. Snijd de ui in ringen. Voeg de ui toe en bak 5 min. mee met het vlees. Voeg de bloem, suiker, laurierblaadjes, kruidnagels, wijn en bouillon toe en breng al roerend aan de kook. Stoof het vlees op laag vuur afgedekt in ca. 3 uur zacht en gaar. Schep de hachee af en toe om en voeg indien nodig extra water toe.

  • bewaartipU kunt de hachee 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 10 min. op matig vuur.

Hollandse hachee met rode wijn

Door het vlees urenlang te laten stoven, krijg je pas echt een hachee zoals-ie hoort te zijn.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig