Snijd de rib-runderlappen in grote stukken en bestrooi met peper en zout. Bestrijk het vlees royaal met de appelstroop en mosterd.
Snipper de ui. Smelt de boter in de braadpan en schep het vlees met de ui erdoor.
Steek de laurierblaadjes ertussen en schenk de runderbouillon erbij. Breng op laag vuur aan de kook en stoof het vlees in 2-3 uur zachtjes gaar.
Snijd de winterpeen in plakjes. Breek de sperziebonen doormidden.
Voeg na 2 uur de winterpeen en sperziebonen toe aan het vlees en laat in 15 min. gaar worden. Breng op smaak met peper en zout.
Stoofpotje rundvlees
Kookinspiratie? Stop met zoeken en leef je uit op dit éénpansgerecht met een heerlijke combinatie van ingrediënten.
- bewaartipDe volgende dag smaakt een stoofpotje nog lekkerder. Maak het alvast de avond ervoor klaar, dan hoeft je het gerecht alleen nog maar op te warmen.
Stoofpotje rundvlees
Kookinspiratie? Stop met zoeken en leef je uit op dit éénpansgerecht met een heerlijke combinatie van ingrediënten.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_049092_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
395 kcal
20 min. bereiden
3 uur wachten
Aan de slag
Snijd de rib-runderlappen in grote stukken en bestrooi met peper en zout. Bestrijk het vlees royaal met de appelstroop en mosterd.
Snipper de ui. Smelt de boter in de braadpan en schep het vlees met de ui erdoor.
Steek de laurierblaadjes ertussen en schenk de runderbouillon erbij. Breng op laag vuur aan de kook en stoof het vlees in 2-3 uur zachtjes gaar.
Snijd de winterpeen in plakjes. Breek de sperziebonen doormidden.
Voeg na 2 uur de winterpeen en sperziebonen toe aan het vlees en laat in 15 min. gaar worden. Breng op smaak met peper en zout.
bewaartip:De volgende dag smaakt een stoofpotje nog lekkerder. Maak het alvast de avond ervoor klaar, dan hoeft je het gerecht alleen nog maar op te warmen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
600 g rib-runderlappen
3 el appelstroop
2 el Franse mosterd
1 ui
25 g ongezouten roomboter
4 gedroogde laurierblaadjes
250 ml rundvleesbouillon van tablet
300 g winterpeen
250 g verse sperziebonen