Doe de tomatensoep met de bietjes in een pan, breng het aan de kook en laat de soep 10 min. zachtjes doorkoken. Verhit een droge koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de plakjes rookworst 6-7 min., keer de plakjes halverwege. Pureer de soep met de staafmixer. Verdun de soep naar wens met een scheutje water en breng hem op smaak met zout en peper. Schep de soep in 4 kommen en verdeel de rookworst erover. Serveer het brood erbij.
- algemeenZet een potje aïoli (knoflookmayonaise) op tafel en besmeer het brood ermee. Lekker!
Bietensoep met rookworst
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_005345_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
315 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Doe de tomatensoep met de bietjes in een pan, breng het aan de kook en laat de soep 10 min. zachtjes doorkoken. Verhit een droge koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de plakjes rookworst 6-7 min., keer de plakjes halverwege. Pureer de soep met de staafmixer. Verdun de soep naar wens met een scheutje water en breng hem op smaak met zout en peper. Schep de soep in 4 kommen en verdeel de rookworst erover. Serveer het brood erbij.
algemeen:Zet een potje aïoli (knoflookmayonaise) op tafel en besmeer het brood ermee. Lekker!
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 zakken tomatensoep basilicum
1 bak rode bietjes
1 rookworst
6 sneetjes bruinbrood
Dit heb je nodig
staafmixer