Snijd de knoflook fijn. Boen de pompoen schoon en halveer de pompoen. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd de helften met schil in stukjes.
Verhit olie in een pan en fruit hierin de knoflook, uien en kruiden 3 min. Voeg de pompoen toe en laat 2 min. meebakken. Voeg de bouillon en het water toe. Breng aan de kook en laat de soep ca. 15-20 min. zachtjes koken. Bak ondertussen het stokbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Peterselieblaadjes grof snijden. Soep met staafmixer pureren en op smaak brengen met peper.
Verhit de olie in een koekenpan en roerbak de runderreepjes ca. 3 min. Schep de soep in de borden en verdeel de runderreepjes erover. Bestrooi met wat peterselie en serveer met het stokbrood.
Boen de pompoen schoon en halveer de pompoen. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd de helften met schil in stukjes.
Pompoensoep met runderreepjes en stokbrood
Een oranje oppeper, krachtig gekruid en mooi versierd met verse peterselie.
Pompoen schillen en snijden
Instructievideo - 01:05 min.
Pompoensoep met runderreepjes en stokbrood
Een oranje oppeper, krachtig gekruid en mooi versierd met verse peterselie.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_013986_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
520 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Boen de pompoen schoon en halveer de pompoen. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd de helften met schil in stukjes.
Verhit olie in een pan en fruit hierin de knoflook, uien en kruiden 3 min. Voeg de pompoen toe en laat 2 min. meebakken. Voeg de bouillon en het water toe. Breng aan de kook en laat de soep ca. 15-20 min. zachtjes koken. Bak ondertussen het stokbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Peterselieblaadjes grof snijden. Soep met staafmixer pureren en op smaak brengen met peper.
Verhit de olie in een koekenpan en roerbak de runderreepjes ca. 3 min. Schep de soep in de borden en verdeel de runderreepjes erover. Bestrooi met wat peterselie en serveer met het stokbrood.
Boen de pompoen schoon en halveer de pompoen. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd de helften met schil in stukjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 tenen knoflook
750 g verse pompoen
5 el traditionele olijfolie
150 g gesneden uien
2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
380 ml krachtbouillon rundvlees
760 kraanwater
1 Frans afbakstokbrood
4 takjes verse platte peterselie
300 g Provençaals gekruide runderreepjes
Dit heb je nodig
staafmixer