Verwarm de oven voor op 160 °C. Kneed de boter, suiker, speculaaskruiden, het zelfrijzend bakmeel en het zout door elkaar. Voeg lepel voor lepel de melk aan het beslag toe, zodat het een lekker soepel deeg wordt.
Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er 4 lange rolletjes van 1 cm dik van. Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm en rol elk stukjes tot een balletje. Leg de balletjes op de met bakpapier beklede bakplaten en druk ze een beetje plat.
Bak de balletjes in de oven in ca. 15 min. gaar en lichtbruin. Wissel de bakplaten halverwege. Neem uit de oven en laat in 15 min. helemaal afkoelen.
Kruidnoten (pepernoten)
Op je verlanglijstje voor 5 december: zelfgemaakte kruidnoten. Die zijn het állerlekkerst.
- achtergrondinfoHoewel veel mensen het knapperige ronde koekje pepernoot noemen, is dat niet juist. De knapperige variant met speculaas-kruiden zoals in dit recept is de enige echte kruidnoot. Een pepernoot is een zacht, taaitaaibrokje met anijsachtige smaak, wil je deze maken? Zoek op de site naar 1187762 voor het recept van pepernoten.
- bewaartipJe kunt de pepernoten 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een afgesloten trommel.
- variatietipDrie versiertips: 1. Bestrijk de pepernoten met chocoladeglazuur en versier ze met witte eetbare chocoladevormpjes. 2. Bestrijk pepernoten met poedersuikerglazuur (zelf maken door poedersuiker en limonadesiroop te mengen) en versier met eetbare suikerhartjes. 3. Bestrijk de pepernoten met chocoladeglazuur en versier ze met regenboogfantasie.
Kruidnoten (pepernoten)
Op je verlanglijstje voor 5 december: zelfgemaakte kruidnoten. Die zijn het állerlekkerst.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD156602_220x162_JPG.jpg)
10 personen
250 kcal
25 min. bereiden
15 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Kneed de boter, suiker, speculaaskruiden, het zelfrijzend bakmeel en het zout door elkaar. Voeg lepel voor lepel de melk aan het beslag toe, zodat het een lekker soepel deeg wordt.
Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er 4 lange rolletjes van 1 cm dik van. Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm en rol elk stukjes tot een balletje. Leg de balletjes op de met bakpapier beklede bakplaten en druk ze een beetje plat.
Bak de balletjes in de oven in ca. 15 min. gaar en lichtbruin. Wissel de bakplaten halverwege. Neem uit de oven en laat in 15 min. helemaal afkoelen.
achtergrondinfo:Hoewel veel mensen het knapperige ronde koekje pepernoot noemen, is dat niet juist. De knapperige variant met speculaas-kruiden zoals in dit recept is de enige echte kruidnoot. Een pepernoot is een zacht, taaitaaibrokje met anijsachtige smaak, wil je deze maken? Zoek op de site naar 1187762 voor het recept van pepernoten.
bewaartip:Je kunt de pepernoten 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een afgesloten trommel.
variatietip:Drie versiertips: 1. Bestrijk de pepernoten met chocoladeglazuur en versier ze met witte eetbare chocoladevormpjes. 2. Bestrijk pepernoten met poedersuikerglazuur (zelf maken door poedersuiker en limonadesiroop te mengen) en versier met eetbare suikerhartjes. 3. Bestrijk de pepernoten met chocoladeglazuur en versier ze met regenboogfantasie.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)
150 g ongezouten roomboter
125 g donkere basterdsuiker
2 el speculaaskruiden
250 g zelfrijzend bakmeel
½ tl zout
4 el halfvolle melk
Dit heb je nodig
bakplaten
bakpapier