Verwarm de oven voor op 175 °C. Pers de knoflook boven een kom en meng met het paprikapoeder, de kaneel, komijn en breng op smaak met peper en zout. Roer de olie erdoor. Maak de paprika schoon en snijd in repen. Snijd de ui grof en de tomaat in stukjes.
Leg de kippenbouten in de ovenschaal en bestrijk ze met de helft van het knoflookmengsel. Meng de rest van het mengsel met de paprika, ui en tomaat en schep dit tussen de kippenbouten. Schenk de bouillon in de schaal. Stoof de schotel in de oven in ca. 1 uur gaar. Schep af en toe wat van het vocht over de bouten.
Geurig gestoofde kip en paprika
- combinatietipLekker met rijst of couscous en een salade van veldsla.
- bereidingstipDe kippenbouten kun je ook in een braadpan op het fornuis zachtjes gaar stoven.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Geurig gestoofde kip en paprika
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_005388_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
385 kcal
20 min. bereiden
1 uur oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Pers de knoflook boven een kom en meng met het paprikapoeder, de kaneel, komijn en breng op smaak met peper en zout. Roer de olie erdoor. Maak de paprika schoon en snijd in repen. Snijd de ui grof en de tomaat in stukjes.
Leg de kippenbouten in de ovenschaal en bestrijk ze met de helft van het knoflookmengsel. Meng de rest van het mengsel met de paprika, ui en tomaat en schep dit tussen de kippenbouten. Schenk de bouillon in de schaal. Stoof de schotel in de oven in ca. 1 uur gaar. Schep af en toe wat van het vocht over de bouten.
combinatietip:Lekker met rijst of couscous en een salade van veldsla.
bereidingstip:De kippenbouten kun je ook in een braadpan op het fornuis zachtjes gaar stoven.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 tenen knoflook
1 el milde paprikapoeder
2 tl kaneel
1 tl gemalen komijn
3 el traditionele olijfolie
1 rode paprika
1 ui
4 tomaten
4 kippenbouten
150 ml kippenbouillon van tablet
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 20 cm)