Geurig gestoofde kip en paprika

385 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 1 uur oventijd

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Pers de knoflook boven een kom en meng met het paprikapoeder, de kaneel, komijn en breng op smaak met peper en zout. Roer de olie erdoor. Maak de paprika schoon en snijd in repen. Snijd de ui grof en de tomaat in stukjes.

  2. Leg de kippenbouten in de ovenschaal en bestrijk ze met de helft van het knoflookmengsel. Meng de rest van het mengsel met de paprika, ui en tomaat en schep dit tussen de kippenbouten. Schenk de bouillon in de schaal. Stoof de schotel in de oven in ca. 1 uur gaar. Schep af en toe wat van het vocht over de bouten.

  • combinatietipLekker met rijst of couscous en een salade van veldsla.
  • bereidingstipDe kippenbouten kun je ook in een braadpan op het fornuis zachtjes gaar stoven.
  • Paprika's schoonmaken

    Instructievideo - 00:28 min.

Geurig gestoofde kip en paprika

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig