Filodeegtaartjes met paddenstoelen, druiven en kaas

390 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 25 min. wachten

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het filodeeg ontdooien. Hak de knoflook fijn. Snijd de paddenstoelen en champignons grof. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur.

  2. Verhit de olie in de koekenpan en fruit de knoflook 30 sec. Voeg de paddenstoelen toe en bak al omscheppend 3-4 min. Breng op smaak met peper en zout. Neem de pan van het vuur. Meng de druiven met de paddenstoelen. Snijd de witte kaas in kleine blokjes en meng in een aparte kom met de crème fraîche. Splits het ei, klop de dooier los met een vork en voeg met een mespunt peper toe aan het kaasmengsel. Vouw het filodeeg open en snijd in 3 gelijke stukken.

  3. Bestrijk het bovenste stuk dun met boter en leg met de ingevette kant naar beneden in de schaaltjes. Bestrijk de rest van de vellen een voor een met boter. Beleg elk schaaltje met 3 stukken deeg, zodat het hele schaaltje bedekt is. Bestrijk de overhangende randen met boter.

  4. Verdeel het paddenstoelenmengsel over de schaaltjes. Schep het kaasmengsel erop. Bak de taartjes in 20-25 min. gaar en goudbruin in de oven. Garneer met bieslook en serveer.

  • algemeenMet de rest van de bieslook kunt u lekkere kruidenboter maken. Kijk voor het recept op ah.nl/recepten.
  • Filodeeg gebruiken

    Instructievideo - 01:41 min.

Gerelateerde recepten

Filodeegtaartjes met paddenstoelen, druiven en kaas

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig