Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi de kip met de kerrie en zout en (versgemalen) peper naar smaak en laat de kip even liggen. Verhit een wok en voeg de olie toe als de wok begint te walmen. Laat de olie door de wok walsen. Bak de kipreepjes in de hete olie in 2-3 min. bruin aan. Voeg de roerbakmix en de prei toe en bak de groenten al omscheppend 5 min. mee. Schenk de kokosmelk erbij en verwarm nog 2-3 minuten. Schep de rijst in 4 kommen en verdeel de kip erover. Bestrooi met de seroendeng.
- algemeenEen restje kokosmelk kunt u 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Lekker in soepen, sauzen, marinades en dressings. Invriezen kan natuurlijk ook: in een dichtgeknoopt diepvrieszakje of een afgesloten plastic bewaarbakje.
Geroerbakte kokoskip en groenten
hoofdgerecht
4 personen
550 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi de kip met de kerrie en zout en (versgemalen) peper naar smaak en laat de kip even liggen. Verhit een wok en voeg de olie toe als de wok begint te walmen. Laat de olie door de wok walsen. Bak de kipreepjes in de hete olie in 2-3 min. bruin aan. Voeg de roerbakmix en de prei toe en bak de groenten al omscheppend 5 min. mee. Schenk de kokosmelk erbij en verwarm nog 2-3 minuten. Schep de rijst in 4 kommen en verdeel de kip erover. Bestrooi met de seroendeng.
algemeen:Een restje kokosmelk kunt u 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Lekker in soepen, sauzen, marinades en dressings. Invriezen kan natuurlijk ook: in een dichtgeknoopt diepvrieszakje of een afgesloten plastic bewaarbakje.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
300 g witte rijst
375 g kipfilet
1 tl kerriepoeder
2 el wokolie
1 zak champignon roerbakmix
400 g prei
200 ml kokosmelk
2 el seroendeng
Dit heb je nodig
wok