Snijd de eierkoeken in kleine stukjes. Schenk de siroop over de stukjes eierkoek. Klop slagroom stijf met een garde of een mixer. Bedek de bodem van de schaal met de helft van de eierkoek.
Schep de vanillekwark, 1/4 van de frambozen en de helft van de slagroom erop. Schep opnieuw 1/4 frambozen, de rest van de eierkoek en kwark erover. Dit afdekken met een laag van 1/4 van de frambozen en slagroom.
Eindig ten slotte met de rest van de frambozen. Zet de trifle minstens 1 uur in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen mengen. Garneer vlak voor serveren met de blaadjes munt en bestrooi met poedersuiker.
Frambozentrifle
Dit laagjestoetje is zo verrukkelijk, daar wil je alleen maar meer van!
- bereidingstipU kunt de trifle 's ochtends al bereiden. Bewaar afgedekt met vershoudfolie in de koelkast en garneer vlak voor serveren met munt en poedersuiker.
- variatietipWordt de trifle geserveerd aan volwassenen? Vervang de siroop eventueel door zoete dessertwijn of frambozenlikeur.
Frambozentrifle
Dit laagjestoetje is zo verrukkelijk, daar wil je alleen maar meer van!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_005679_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
4 personen
390 kcal
20 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Snijd de eierkoeken in kleine stukjes. Schenk de siroop over de stukjes eierkoek. Klop slagroom stijf met een garde of een mixer. Bedek de bodem van de schaal met de helft van de eierkoek.
Schep de vanillekwark, 1/4 van de frambozen en de helft van de slagroom erop. Schep opnieuw 1/4 frambozen, de rest van de eierkoek en kwark erover. Dit afdekken met een laag van 1/4 van de frambozen en slagroom.
Eindig ten slotte met de rest van de frambozen. Zet de trifle minstens 1 uur in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen mengen. Garneer vlak voor serveren met de blaadjes munt en bestrooi met poedersuiker.
bereidingstip:U kunt de trifle 's ochtends al bereiden. Bewaar afgedekt met vershoudfolie in de koelkast en garneer vlak voor serveren met munt en poedersuiker.
variatietip:Wordt de trifle geserveerd aan volwassenen? Vervang de siroop eventueel door zoete dessertwijn of frambozenlikeur.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 eierkoeken
50 ml frambozensiroop
125 ml verse slagroom
450 g vanillekwark
250 g verse frambozen
6 bladen verse munt
1 el poedersuiker
Dit heb je nodig
handmixer
hoge glazen schaal (1 à 1 1/2 liter)