Kook een pond krieltjes in de schil en snijd ze in stukken. Roer 4 el mayonaise en 4 el yoghurt door elkaar, breng op smaak met citroensap, zout en (versgemalen) peper. Schep hier een half bakje fijngesneden bieslook en de krieltjes door. Lekker bij de fillotaartjes (recept elders op ah.nl).
- algemeenMet extra pit: Schep een theelepel mierikswortel (pot 140 g) door de mayonaisesaus en roer alles goed door elkaar.
- algemeenLekker fris: Verwijder het klokhuis van 2 groene appels en snijd de appels in blokjes. Druppel er wat citroensap over om verkleuren te voorkomen. Schep de appel door de krieltjessalade.
- algemeenMet vis: Vervang de bieslook door kappertjes en serveer de aardappelsalade bij plakjes gerookte zalm.
Salade met krieltjes
4 personen
115 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook een pond krieltjes in de schil en snijd ze in stukken. Roer 4 el mayonaise en 4 el yoghurt door elkaar, breng op smaak met citroensap, zout en (versgemalen) peper. Schep hier een half bakje fijngesneden bieslook en de krieltjes door. Lekker bij de fillotaartjes (recept elders op ah.nl).
algemeen:Met extra pit: Schep een theelepel mierikswortel (pot 140 g) door de mayonaisesaus en roer alles goed door elkaar.
algemeen:Lekker fris: Verwijder het klokhuis van 2 groene appels en snijd de appels in blokjes. Druppel er wat citroensap over om verkleuren te voorkomen. Schep de appel door de krieltjessalade.
algemeen:Met vis: Vervang de bieslook door kappertjes en serveer de aardappelsalade bij plakjes gerookte zalm.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
500 g krieltjes
4 eetlepels mayonaise
4 eetlepels yoghurt
0 citroensap
½ bakje verse bieslook