Kook de ongeschilde krieltjes 15 min. in water met wat zout. Giet af en laat iets afkoelen. Snijd de knoflook fijn.
Meng ondertussen de mayonaise, knoflook en het citroensap tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de peterselie fijn. Halveer de krieltjes en schep ze in een schaal. Voeg de dressing toe en bestrooi met de peterselie.
- combinatietipLekker met shoarmaballetjes en gestoofde boontjes (recepten elders op ah.nl/recepten).
- variatietipGebruik de rest van de peterselie bijvoorbeeld in groente- of tomatensoep.
Aardappelsalade van krieltjes
bijgerecht
4 personen
190 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de ongeschilde krieltjes 15 min. in water met wat zout. Giet af en laat iets afkoelen. Snijd de knoflook fijn.
Meng ondertussen de mayonaise, knoflook en het citroensap tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de peterselie fijn. Halveer de krieltjes en schep ze in een schaal. Voeg de dressing toe en bestrooi met de peterselie.
combinatietip:Lekker met shoarmaballetjes en gestoofde boontjes (recepten elders op ah.nl/recepten).
variatietip:Gebruik de rest van de peterselie bijvoorbeeld in groente- of tomatensoep.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
500 g krieltjes
1 teen knoflook
3 el mayonaise
1 el citroensap
10 g verse platte peterselie