Halveer de krieltjes en snijd grote exemplaren in kwarten. Kook 10 min. in water met zout. Giet af en laat met de deksel op de pan 1 min. droogstomen.
Verhit de olie in 1 grote of 2 kleinere koekenpannen en bak de aardappelen in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin.
Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm en snijd de bieslook en peterselie fijn. Voeg de kruiden toe aan de aardappelen en bak nog 1 min. mee. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
Gebakken krieltjes met kruiden
Lekker én eenvoudig: krieltjes bakken en tijm, bieslook en peterselie toevoegen.
- variatietipOok lekker als salade.
Aardappelen bakken
Instructievideo - 02:06 min.
Gebakken krieltjes met kruiden
Lekker én eenvoudig: krieltjes bakken en tijm, bieslook en peterselie toevoegen.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_061468_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
310 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de krieltjes en snijd grote exemplaren in kwarten. Kook 10 min. in water met zout. Giet af en laat met de deksel op de pan 1 min. droogstomen.
Verhit de olie in 1 grote of 2 kleinere koekenpannen en bak de aardappelen in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin.
Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm en snijd de bieslook en peterselie fijn. Voeg de kruiden toe aan de aardappelen en bak nog 1 min. mee. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
variatietip:Ook lekker als salade.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg ongeschilde krieltjes
4 el traditionele olijfolie
7½ g verse tijm
25 g verse bieslook
20 g verse platte peterselie