Aardappelsalade met tonijn

Deze salade is perfect voor drukke avonden: in 15 minuten klaar en lekker licht.

475 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Snijd de ui in halve ringen en halveer de cherrytomaatjes. Kook de krieltjes in water met zout in 10 tot 15 min. tot ze gaar zijn. Kook ondertussen de sperziebonen in 6 min. beetgaar. Giet de blikjes tonijnstukken in olijfolie af en gebruik de helft van de olie om knoflookolie te maken. Pers hiervoor de knoflook boven de olie. Snijd de peterselie grof. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

  2. Giet de sperziebonen af en spoel koud onder stromend water. Giet de krieltjes af, meng de knoflookolie erdoor en laat afkoelen tot lauwwarm. Schep de sperziebonen, pijnboompitten, ui en tomaten door de aardappelen. Breng op smaak met peper.

  3. Schep de aardappelsalade op de borden. Verdeel de tonijn in grove stukken erover. Bestrooi de salade met de peterselie. Bon appétit!

  • algemeenDeze salade is ook lekker bij de barbecue!
  • Aardappelsalade met tonijn

    Instructievideo - 03:15 min.

Aardappelsalade met tonijn

Deze salade is perfect voor drukke avonden: in 15 minuten klaar en lekker licht.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig