Verhit in een braadpan 2 eetlepels olie en bak de aubergine met de courgette 5 minuten tot ze bruin beginnen te kleuren. Voeg de tomatenblokjes, de kaneel, zout en (versgemalen) peper naar smaak toe en breng het aan de kook. Draai het vuur vervolgens laag en stoof de groenten afgedekt 15 minuten. Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en bak de Marokkaanse schijven in 4 minuten per kant goudbruin. Serveer de couscous met de groenten en de Marokkaanse schijven. Bestrooi met peterselie en zout en (versgemalen) peper naar smaak.
- algemeenU kunt de groentestoof maximaal 2 dagen van tevoren maken. Bewaar hem afgedekt in de koelkast en breng hem op laag vuur in 15 minuten op temperatuur. Bereid de couscous en de Marokkaanse schijven à la minute.
Mediterrane groentestoof
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_005843_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
535 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit in een braadpan 2 eetlepels olie en bak de aubergine met de courgette 5 minuten tot ze bruin beginnen te kleuren. Voeg de tomatenblokjes, de kaneel, zout en (versgemalen) peper naar smaak toe en breng het aan de kook. Draai het vuur vervolgens laag en stoof de groenten afgedekt 15 minuten. Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en bak de Marokkaanse schijven in 4 minuten per kant goudbruin. Serveer de couscous met de groenten en de Marokkaanse schijven. Bestrooi met peterselie en zout en (versgemalen) peper naar smaak.
algemeen:U kunt de groentestoof maximaal 2 dagen van tevoren maken. Bewaar hem afgedekt in de koelkast en breng hem op laag vuur in 15 minuten op temperatuur. Bereid de couscous en de Marokkaanse schijven à la minute.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 eetlepels olijfolie
1 aubergine
1 courgette
1 blik tomatenblokjes
1 theelepel kaneelpoeder
300 g couscous
4 Marokkaanse
2 eetlepels verse peterselie