Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de gember 1 minuut, schep de knoflook erbij en bak al omscheppend nog 1-2 minuten op laag vuur. Schenk de kokosmelk en 750 ml water erbij, verkruimel de bouillontablet erboven en breng het geheel aan de kook met de deksel op de pan. Schep de spinazie door de soep (houd een handvol achter) en kook 2-3 minuten mee. Snijd de achtergehouden spinazieblaadjes in dunne reepjes. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine, breng daarna op smaak met de sojasaus. Garneer de soep met de spinaziereepjes en rode peper.
- algemeenLeg de spinazieblaadjes op een stapeltje en rol ze op als een sigaar. Daarna is het heel gemakkelijk om ze met een scherp mes in flinterdunne reepjes te snijden.
Pittige spinaziesoep
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_005895_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
4 personen
125 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de gember 1 minuut, schep de knoflook erbij en bak al omscheppend nog 1-2 minuten op laag vuur. Schenk de kokosmelk en 750 ml water erbij, verkruimel de bouillontablet erboven en breng het geheel aan de kook met de deksel op de pan. Schep de spinazie door de soep (houd een handvol achter) en kook 2-3 minuten mee. Snijd de achtergehouden spinazieblaadjes in dunne reepjes. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine, breng daarna op smaak met de sojasaus. Garneer de soep met de spinaziereepjes en rode peper.
algemeen:Leg de spinazieblaadjes op een stapeltje en rol ze op als een sigaar. Daarna is het heel gemakkelijk om ze met een scherp mes in flinterdunne reepjes te snijden.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 eetlepels olie
1 cm verse gember
1 teentje knoflook
200 ml kokosmelk
1 kippenbouillontablet
200 g spinazie
2 eetlepels sojasaus
1 rode peper
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine