Pittige spinaziesoep

125 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de gember 1 minuut, schep de knoflook erbij en bak al omscheppend nog 1-2 minuten op laag vuur. Schenk de kokosmelk en 750 ml water erbij, verkruimel de bouillontablet erboven en breng het geheel aan de kook met de deksel op de pan. Schep de spinazie door de soep (houd een handvol achter) en kook 2-3 minuten mee. Snijd de achtergehouden spinazieblaadjes in dunne reepjes. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine, breng daarna op smaak met de sojasaus. Garneer de soep met de spinaziereepjes en rode peper.

  • algemeenLeg de spinazieblaadjes op een stapeltje en rol ze op als een sigaar. Daarna is het heel gemakkelijk om ze met een scherp mes in flinterdunne reepjes te snijden.

Pittige spinaziesoep

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig