In (soep)pan olie verhitten en ui, knoflook en peper 2 min. fruiten. Spinazie toevoegen (12 blaadjes achterhouden voor garnering) en al omscheppend in 2 min. laten slinken. Bouillontabletten boven pan verkruimelen. Kokosmelk en 6 dl heet water erbij schenken. Soep al roerend aan de kook brengen. Koriander door soep roeren. Soep met staafmixer of in keukenmachine pureren. Op smaak brengen met sojasaus en vissaus. Soep in kommen scheppen en garneren met spinazieblaadjes en eventueel een soepstengel.
- algemeenGarneer de spinaziesoep met een bergje gefrituurde mihoen. Verhit een laag olie in een wok en laat hierin een plukje mihoen in enkele seconden opzwellen. Laat de mihoen op keukenpapier uitlekken. Frituur voor elk bord apart een klein plukje mihoen.
- algemeenDe oosterse spinaziesoep is ook lekker als voorgerecht.
Spinaziesoep met kokosmelk
voorgerecht
4 personen
155 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
In (soep)pan olie verhitten en ui, knoflook en peper 2 min. fruiten. Spinazie toevoegen (12 blaadjes achterhouden voor garnering) en al omscheppend in 2 min. laten slinken. Bouillontabletten boven pan verkruimelen. Kokosmelk en 6 dl heet water erbij schenken. Soep al roerend aan de kook brengen. Koriander door soep roeren. Soep met staafmixer of in keukenmachine pureren. Op smaak brengen met sojasaus en vissaus. Soep in kommen scheppen en garneren met spinazieblaadjes en eventueel een soepstengel.
algemeen:Garneer de spinaziesoep met een bergje gefrituurde mihoen. Verhit een laag olie in een wok en laat hierin een plukje mihoen in enkele seconden opzwellen. Laat de mihoen op keukenpapier uitlekken. Frituur voor elk bord apart een klein plukje mihoen.
algemeen:De oosterse spinaziesoep is ook lekker als voorgerecht.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
2 el olie
1 ui
1 teentje knoflook
1 rode peper
300 g panklare spinazie
2 kippenbouillontabletten
1 blikje kokosmelk
1 zakje verse koriander
0 Japanse sojasaus
0 Thaise vissaus
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine