Forel met verse kruiden en citroen

De forellen zien er niet alleen fantastisch uit, maar smaken ook zo. Een feestje op de tuintafel!

220 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Steek de barbecue aan.

  2. Halveer de citroen, pers 1 helft uit en snijd de andere helft in dunne schijfjes. Snijd de dille en peterselie fijn en ris de blaadjes van de takjes tijm. Dep de forellen droog met keukenpapier. Bestrooi de buitenkant en de buikholte met peper en zout. Stop de citroen en kruiden in de buikholtes.

  3. Meng het citroensap met de olie en bestrijk de forellen ermee. Doe in elke visklem 2 forellen en rooster de vis boven matig heet vuur in ca. 12 min. gaar. Keer regelmatig.

  • variatietipVervang de citroen door limoen of door sinaasappel, dat combineert ook goed met de karakteristieke smaak van forel.
  • Forel met verse kruiden en citroen

    Instructievideo - 02:21 min.

  • Forel grillen op de barbecue

    Instructievideo - 00:44 min.

Forel met verse kruiden en citroen

De forellen zien er niet alleen fantastisch uit, maar smaken ook zo. Een feestje op de tuintafel!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig