Zalmspies met Parmaham en rozemarijn

Vlees of vis? Met deze spiesjes voor op de barbecue hoef je een keer niet te kiezen!

395 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 1 uur wachten

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Steek de barbecue aan. Snijd de zalm in 16 blokken van 4 cm. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Pers de knoflook boven een kom. Meng in de kom de zalm met de rasp, het sap, de olie, knoflook en takjes rozemarijn. Laat de vis afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren.

  2. Neem de rozemarijn uit de marinade en snijd de takjes doormidden. Wikkel 8 blokken zalm elk met een half takje rozemarijn in een plak paraham. Halveer de limoen.

  3. Rijg om en om 2 verpakte, 2 onverpakte zalmblokjes en als laatste een halve limoen aan de spiesen. Bestrijk de spiesen met olie en gril ze in 3-4 min. per kant gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  • variatietipU kunt deze spiesen ook goed met stevige witvisfilet maken, zoals zeewolffilet.
  • Vis grillen op de barbecue

    Instructievideo - 02:52 min.

Gerelateerde recepten

Zalmspies met Parmaham en rozemarijn

Vlees of vis? Met deze spiesjes voor op de barbecue hoef je een keer niet te kiezen!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig