Dep de garnalen droog. Snijd de knoflook fijn. Pers de citroen en sinaasappel uit en meng het sap met de olie en knoflook. Snijd de rozemarijnnaaldjes fijn en voeg toe.
Meng de marinade door de garnalen, voeg peper en eventueel zout toe en schep om. Laat 30 min. afgedekt in de koelkast marineren.
Verhit de grillpan. Neem de garnalen uit de marinade en gril ze in 4 min. gaar. Keer halverwege. Leg op een schaal en serveer direct. Lekker!
Geroosterde garnalen
Het gevoel van een dagje strand op je bord. Lekker bij de borrel of in een salade of pasta.
- combinatietipDe geroosterde garnalen doen het ook goed in een salade of door de pasta (het recept is dan niet meer glutenvrij).
- combinatietipRozemarijn smaakt ook lekker in een tomaten-olijvenbrood. Kijk voor het recept elders op deze site.
- combinatietipLekker met gebakken aardappelen en courgette.
Geroosterde garnalen
Instructievideo - 01:42 min.
Geroosterde garnalen
Het gevoel van een dagje strand op je bord. Lekker bij de borrel of in een salade of pasta.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_080633_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
110 kcal
10 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Dep de garnalen droog. Snijd de knoflook fijn. Pers de citroen en sinaasappel uit en meng het sap met de olie en knoflook. Snijd de rozemarijnnaaldjes fijn en voeg toe.
Meng de marinade door de garnalen, voeg peper en eventueel zout toe en schep om. Laat 30 min. afgedekt in de koelkast marineren.
Verhit de grillpan. Neem de garnalen uit de marinade en gril ze in 4 min. gaar. Keer halverwege. Leg op een schaal en serveer direct. Lekker!
combinatietip:De geroosterde garnalen doen het ook goed in een salade of door de pasta (het recept is dan niet meer glutenvrij).
combinatietip:Rozemarijn smaakt ook lekker in een tomaten-olijvenbrood. Kijk voor het recept elders op deze site.
combinatietip:Lekker met gebakken aardappelen en courgette.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
450 g diepvries rauwe en ongepelde reuzengarnalen
1 teen knoflook
1 citroen
1 medium handsinaasappel
3 el traditionele olijfolie
1 takje rozemarijn
Dit heb je nodig
barbecue of grillpan