Knoflooktoast met Franse grillgroenten

340 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 20 min. wachten

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de aubergine, de courgette en de paprika in grove blokjes. Snijd de rode ui in dunne partjes. Hussel de groenten door elkaar in een schaal. Voeg de tijm, 2 eetlepels olie en wat peper toe en pers 1 teen knoflook boven de groenten. Meng goed en marineer de groenten 20 minuten op kamertemperatuur.

  2. Verdeel de groenten over de grillmand en bestrooi ze met fijn (zee)zout. Rooster de groenten boven matig heet vuur in ca. 15 minuten beetgaar. Bestrijk het brood met de rest van de olie en rooster het naast de grillmand aan beide kanten goudbruin en krokant. Halveer de andere knoflookteen in de lengte en wrijf het snijvlak over de bovenkanten van het geroosterde brood. Leg de knoflooktoast op vier borden. Schep de gegrilde groenten erop en verkruimel de roquefort grof erboven.

  • algemeenGeen grillmand? Rijg de groenten dan aan een spies om te voorkomen dat ze tussen het rooster door vallen. Bestrooi de groenten pas na het marineren met zout, anders ontrekt het vocht aan de groenten en worden ze te nat.

Knoflooktoast met Franse grillgroenten

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig