Gegrilde paprikasalade

140 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 15 min. wachten

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Leg 4 rode paprika's op de hete barbecue en rooster ze 15 minuten tot ze rondom geblakerd zijn. Laat ze daarna 15 minuten in een afgedekte schaal rusten. Laat het vrijkomende paprikavocht in de schaal zitten. Snijd de paprika's in vieren en verwijder de zaadjes en het velletje. Snijd het vruchtvlees in brede repen. Klop in een slaschaal een dressing van het sap van 1/2 citroen, 3 el olie, 2 el van het paprikavocht uit de schaal, 1 tl komijn en zout en (versgemalen) peper naar smaak. Schep de paprikarepen door de dressing en strooi er 1/2 bakje fijngesneden koriander over.

  • algemeenDit gerecht is lekker bij Kerriekip met gemarineerde ui. Zie recept elders op ah.nl.

Gegrilde paprikasalade

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig