Zabaglione met frambozen

Wedden dat deze op gaat?

240 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Rasp de gele schil van de citroen. Splits de eieren, doe de eidooiers in een vuurvaste kom die precies in een pan past. Het eiwit wordt niet gebruikt.

  2. Klop de eidooiers met de rietsuiker, citroenrasp en marsala in de vuurvaste kom 5 min. met een mixer.

  3. Breng een grote pan met een laag water aan de kook. Houd het water tegen de kook aan en plaats de kom op de pan. Klop het mengsel 5 min. tot een warme, luchtige vla. Als de crème bindt, ongeveer bij 73 ºC, is hij warm genoeg.

  4. Verdeel de frambozen over 4 diepe borden en schenk de zabaglione erover. Serveer direct. Lekker!

  • algemeenHet gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.
  • algemeenPers de overgebleven citroen uit en meng het sap met 1 liter water. Serveer in een kan met ijsklontjes voor een zomerse dorstlesser.
  • Zabaglione met frambozen

    Instructievideo - 01:05 min.

Zabaglione met frambozen

Wedden dat deze op gaat?

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig