Macaroni met gehakt en groente

Makkelijk en niet al te veel poespas: macaroni met gehakt en groente. Al in een half uur heb je het klaar.

685 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 3 min. Voeg het gehakt toe en bak 5 min. mee. Roer af en toe.

  2. Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes. Voeg de tomaten en het water toe, breng op smaak met peper en eventueel zout en laat 10 min. op laag vuur koken. Voeg de spinazie, tuinerwten en slagroom toe en laat nog 5 min. zachtjes koken.

  3. Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rasp de kaas.

  4. Giet de pasta af, maar bewaar 100 ml (per 4 personen) van het kookwater. Roer de pasta, het kookwater en de helft van de kaas door de saus en roer tot een smeuïg geheel.

  5. Verdeel over de borden en verdeel de rest van de kaas erover.

  • vegatipVoor een vegetarische variant kun je plantaardig gehakt gebruiken. De Parmezaanse kaas kun je vervangen voor een vegetarische kaas, zoals Goudse oude kaas 48+.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Macaroni met gehakt en groente

Makkelijk en niet al te veel poespas: macaroni met gehakt en groente. Al in een half uur heb je het klaar.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig