Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet af.
Snipper ondertussen de uien. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en macaroni spaghetti groente 3 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak 5 min. mee. Roer regelmatig.
Voeg de pastasaus toe en verwarm nog 3 min. Meng de pasta met de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Spaghetti 'bolognese'
Ondertussen is deze pasta gewoon een Nederlandse klassieker: gehakt, tomatensaus en kaas. In 20 minuten klaar en bijna iedereen lust het. Lekker makkelijk!
- combinatietipLekker met Parmezaanse kaas en basilicum. Let op: het gerecht is dan niet meer lactosevrij.
- vegantipVervang het gehakt door plantaardig rulgehakt (AH Terra).
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Spaghetti 'bolognese'
Ondertussen is deze pasta gewoon een Nederlandse klassieker: gehakt, tomatensaus en kaas. In 20 minuten klaar en bijna iedereen lust het. Lekker makkelijk!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD189448_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
640 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet af.
Snipper ondertussen de uien. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en macaroni spaghetti groente 3 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak 5 min. mee. Roer regelmatig.
Voeg de pastasaus toe en verwarm nog 3 min. Meng de pasta met de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:Lekker met Parmezaanse kaas en basilicum. Let op: het gerecht is dan niet meer lactosevrij.
vegantip:Vervang het gehakt door plantaardig rulgehakt (AH Terra).
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g spaghetti
2 middelgrote uien
2 el milde olijfolie
450 g macaroni-spaghettigroente
300 g half-om-halfgehakt
400 g bolognesesaus