Schil de winterpeen en snijd in kleine stukjes van een ½ cm. Halveer de bleekselderij in de lengte en snijd in stukjes van een ½ cm. Halveer de prei, was onder koud stromend water en snijd fijn. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de peen, bleekselderij, prei, ui, knoflook, peper en zout 8 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Voeg het gehakt toe en bak 5 min. mee. Roer regelmatig. Voeg de pastasaus toe en stoof 10 min. op laag vuur met de deksel op de pan.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af en verdeel over diepe borden. Schep de saus erop en bestrooi met de kaas.
Spaghetti bolognese met geraspte kaas
Tijd voor pasta! Wat dacht je van spaghetti bolognese met geraspte kaas? Ja, inderdaad, daar heb je zin in.
- vegatipMaak ook eens deze penne met groentesaus.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Spaghetti bolognese met geraspte kaas
Tijd voor pasta! Wat dacht je van spaghetti bolognese met geraspte kaas? Ja, inderdaad, daar heb je zin in.
hoofdgerecht
4 personen
706 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Schil de winterpeen en snijd in kleine stukjes van een ½ cm. Halveer de bleekselderij in de lengte en snijd in stukjes van een ½ cm. Halveer de prei, was onder koud stromend water en snijd fijn. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de peen, bleekselderij, prei, ui, knoflook, peper en zout 8 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Voeg het gehakt toe en bak 5 min. mee. Roer regelmatig. Voeg de pastasaus toe en stoof 10 min. op laag vuur met de deksel op de pan.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af en verdeel over diepe borden. Schep de saus erop en bestrooi met de kaas.
vegatip:Maak ook eens deze penne met groentesaus (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1197256).
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
250 g winterpenen
3 stengels bleekselderij
1 prei
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
2 el milde olijfolie
300 g half-om-halfgehakt
520 g passata
300 g spaghetti
100 g geraspte kaas 30+