Snijd de ham in kleine stukjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ham 3 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul.
Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes en de winterpeen in blokjes. Snijd de knoflook fijn. Voeg de bleekselderij, peen en knoflook toe aan het gehakt en bak 3 min.
Schenk de tomatensaus erbij en laat 10 min. zachtjes koken. Kook ondertussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en verdeel over 4 borden.
Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over de borden. Scheur de blaadjes basilicum en strooi over de saus.
Pasta bolognese
Een klassieke pasta in een biologisch jasje.
- bereidingstipJe kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.
- bereidingstipJe kunt de pastasaus 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
- combinatietipLekker met rucola en Parmezaanse kaas
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Pasta bolognese
Een klassieke pasta in een biologisch jasje.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_070457_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
595 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de ham in kleine stukjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ham 3 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul.
Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes en de winterpeen in blokjes. Snijd de knoflook fijn. Voeg de bleekselderij, peen en knoflook toe aan het gehakt en bak 3 min.
Schenk de tomatensaus erbij en laat 10 min. zachtjes koken. Kook ondertussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en verdeel over 4 borden.
Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over de borden. Scheur de blaadjes basilicum en strooi over de saus.
bereidingstip:Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.
bereidingstip:Je kunt de pastasaus 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
combinatietip:Lekker met rucola en Parmezaanse kaas
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
50 g coburgerham
2 el traditionele olijfolie
300 g half-om-halfgehakt
4 stengels bleekselderij
200 g winterpeen
2 tenen knoflook
720 ml gezeefde tomaten
300 g spaghetti
12 blaadjes verse basilicum