Verwarm de oven voor op 220 ºC. Vet de ovenschaal in. Snijd de bieten in plakjes. Verdeel dakpansgewijs over de bodem van de ingevette ovenschaal. Leg de bevroren visfilets erop. Snipper de ui en bestrooi de vis met de ui. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de crème fraîche erover en bestrooi met de helft van de dille. Bedek de schotel met aardappelschijfjes en bestrooi met de rest van de dille. Verdeel de boter in kleine vlokjes erover. Bak de visschotel in het midden van de hete oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
Visschotel met bietjes
Geef je dag een Scandinavisch tintje met dit makkelijke recept. 10 minuten voorbereiden, dan de oven in.
- combinatietipLekker met zoetzure augurk of plakjes komkommer.
Vis en vlees bakken
Instructievideo - 00:58 min.
Visschotel met bietjes
Geef je dag een Scandinavisch tintje met dit makkelijke recept. 10 minuten voorbereiden, dan de oven in.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_048957_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
495 kcal
10 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Vet de ovenschaal in. Snijd de bieten in plakjes. Verdeel dakpansgewijs over de bodem van de ingevette ovenschaal. Leg de bevroren visfilets erop. Snipper de ui en bestrooi de vis met de ui. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de crème fraîche erover en bestrooi met de helft van de dille. Bedek de schotel met aardappelschijfjes en bestrooi met de rest van de dille. Verdeel de boter in kleine vlokjes erover. Bak de visschotel in het midden van de hete oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
combinatietip:Lekker met zoetzure augurk of plakjes komkommer.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g gekookte bieten
400 g diepvries koolvisfilets
1 rode ui
200 ml crème fraîche
2 tl gedroogde dille
700 g koelverse aardappelschijfjes
25 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)