Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng een pan water aan de kook en kook de spruitjes 5 minuten. Laat ze uitlekken. Snijd de bacon in stukjes en bak ze in een grote pan met antiaanbaklaag (of wok) in 5 min. op hoog vuur knapperig. Voeg de kerriepoeder en de spruitjes toe en bak ze 2 min. mee. Zet het vuur laag en laat iets afkoelen. Voeg de crème fraîche toe en warm het geheel 1 min. door. Schep de taugé erdoor. Schep de rijst in kommen en schep het spruitenmengsel erop. Bestrooi met de uitjes en serveer met de atjar tjampoer.
- algemeenAls u van pittig houdt kunt u een fijngesneden rode peper toevoegen of een paar theelepels sambal.
Gebakken bacon met spruitjes en taugé
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_006056_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
650 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng een pan water aan de kook en kook de spruitjes 5 minuten. Laat ze uitlekken. Snijd de bacon in stukjes en bak ze in een grote pan met antiaanbaklaag (of wok) in 5 min. op hoog vuur knapperig. Voeg de kerriepoeder en de spruitjes toe en bak ze 2 min. mee. Zet het vuur laag en laat iets afkoelen. Voeg de crème fraîche toe en warm het geheel 1 min. door. Schep de taugé erdoor. Schep de rijst in kommen en schep het spruitenmengsel erop. Bestrooi met de uitjes en serveer met de atjar tjampoer.
algemeen:Als u van pittig houdt kunt u een fijngesneden rode peper toevoegen of een paar theelepels sambal.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g rijst
350 g spruitjes
2 x 100 g bacon
1 tl kerriepoeder
1 bekertje crème fraîche
1 schaal taugé
3 el gebakken uitjes
1 potje atjar tjampoer