Verhit de olie in een hapjespan. Bak het vlees op hoog vuur 2 minuten. Voeg de rendangsaus toe en laat op laag vuur in 10 minuten gaar worden. Roer af en toe. Doe de sla in een schaal en verdeel de komkommer en de taugé erover. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de mie met de rendang. Schep de satésaus over de salade en serveer deze erbij. Lekker met bijvoorbeeld kroepoek of emping melindjo, een kroepoek op basis van melindjonoten, en wat in ringetjes gesneden bosui.
- algemeenIn plaats van de rendangsaus kunt u ook een bakje boemboe voor rendang vlees (100 g) toevoegen. Volg voor de bereiding de aanwijzingen op de verpakking.
Rappe rendang
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_006098_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
850 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een hapjespan. Bak het vlees op hoog vuur 2 minuten. Voeg de rendangsaus toe en laat op laag vuur in 10 minuten gaar worden. Roer af en toe. Doe de sla in een schaal en verdeel de komkommer en de taugé erover. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de mie met de rendang. Schep de satésaus over de salade en serveer deze erbij. Lekker met bijvoorbeeld kroepoek of emping melindjo, een kroepoek op basis van melindjonoten, en wat in ringetjes gesneden bosui.
algemeen:In plaats van de rendangsaus kunt u ook een bakje boemboe voor rendang vlees (100 g) toevoegen. Volg voor de bereiding de aanwijzingen op de verpakking.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 eetlepel zonnebloemolie
1 schaal runderreepjes naturel
1 zakje rendangsaus
1 zak ijsbergsla
1 komkommer
1 bakje taugé
1 pak Chinese eiermie
1 bak satésaus