Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in reepjes.
Verhit de olie in een pan en bak de peper 15 sec. Roer de currypasta los met de kokosmelk, suiker, vissaus en het citroensap en laat 3 min. op laag vuur koken. Verwijder ondertussen het vel en de graat van de makreel en verdeel de vis in stukjes van 3 cm. Verwarm nog 2 min mee.
Roer het basilicum door de curry en serveer direct. Lekker met pandanrijst en komkommersalade.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Groene curry van makreel
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_010030_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
475 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in reepjes.
Verhit de olie in een pan en bak de peper 15 sec. Roer de currypasta los met de kokosmelk, suiker, vissaus en het citroensap en laat 3 min. op laag vuur koken. Verwijder ondertussen het vel en de graat van de makreel en verdeel de vis in stukjes van 3 cm. Verwarm nog 2 min mee.
Roer het basilicum door de curry en serveer direct. Lekker met pandanrijst en komkommersalade.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 rode peper
2 el olie
1 el groene Thaise currypasta
2 pakjes kokosmelk
2 el citroensap
½ el donkerbruine basterdsuiker
2 el vissaus
1 pakje ambachtelijke makreel
4 takjes basilicum