Spare ribs met oestersaus uit de oven

613 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 45 min. oventijd / 1 uur wachten

pittig

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Breng in een grote pan ruim water aan de kook. Kook de varkensribbetjes hierin ca. 5 min. koken. Laat het vlees in een vergiet goed uitlekken. Snipper de ui. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in reepjes.

  2. Roer de oestersaus, vissaus, sojasaus, suiker, ui en de peperstukjes door elkaar. Pers de knoflook erboven. Leg de ribbetjes in een grote schaal en schenk de marinade erover. Laat het vlees minstens 1 uur in de marinade staan, wentel af en toe om en schep de marinade erover.

  3. Verwarm de oven voor op 200° C of gasovenstand 4. Doe het vlees met de marinade in een braadslee en schuif in het midden van de oven. Bak de spareribs in ca. 45 min. gaar. Bedruip tussentijds regelmatig met de marinade uit de braadslee.

  • combinatietipLekker met rijst of mihoen en rauwkost van kool en wortel.

Spare ribs met oestersaus uit de oven

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig