Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Pompoen in stukken snijden, schillen en pitten en draden verwijderen. Pompoen in niet te kleine blokken snijden. In kom pompoen omscheppen met olie, zout en peper. Pompoen uitspreiden in braadslede en in ca. 45 minuten gaar en mooi lichtbruin roosteren. Af en toe voorzichtig omscheppen. Uit oven bedruppelen met wat olie en royaal peper erboven malen.
Geroosterde pompoen
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_001466_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
160 kcal
1 uur 15 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Pompoen in stukken snijden, schillen en pitten en draden verwijderen. Pompoen in niet te kleine blokken snijden. In kom pompoen omscheppen met olie, zout en peper. Pompoen uitspreiden in braadslede en in ca. 45 minuten gaar en mooi lichtbruin roosteren. Af en toe voorzichtig omscheppen. Uit oven bedruppelen met wat olie en royaal peper erboven malen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg pompoen
4 eetlepels roerbakolie
1 theelepel zeezoutkorrels
0 versgemalen vierseizoenenpeper
Dit heb je nodig
braadslede