Verhit de olie in een soeppan en voeg de uien toe. Bak ze op middelhoog vuur in 4 minuten glazig. Zet het vuur laag en voeg de knoflook toe. Snijd intussen de worst in dunne plakjes. Voeg deze samen met de komijn toe en bak nog 2 minuten. Los de bouillontabletten op in 1 liter kokend water en schenk dit bij de worst. Voeg de linzen toe en laat ze op laag vuur in 25 minuten gaar worden. Voeg op het laatste moment de spinazie toe en laat alles 1 minuut doorkoken. Breng op smaak met peper. Lekker met vers afgebakken broodjes.
Linzen-spinaziesoep met Groninger metworst
- algemeenU kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Warm hem op de dag zelf op laag vuur op, onder af en toe roeren. Voeg de spinazie op het laatste moment toe en laat 1 minuut doorkoken.
- algemeenVoor een lekker fris accent kunt u de soep serveren met een schepje zure room.
Linzen-spinaziesoep met Groninger metworst
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_006165_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
6 personen
365 kcal
15 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Verhit de olie in een soeppan en voeg de uien toe. Bak ze op middelhoog vuur in 4 minuten glazig. Zet het vuur laag en voeg de knoflook toe. Snijd intussen de worst in dunne plakjes. Voeg deze samen met de komijn toe en bak nog 2 minuten. Los de bouillontabletten op in 1 liter kokend water en schenk dit bij de worst. Voeg de linzen toe en laat ze op laag vuur in 25 minuten gaar worden. Voeg op het laatste moment de spinazie toe en laat alles 1 minuut doorkoken. Breng op smaak met peper. Lekker met vers afgebakken broodjes.
algemeen:U kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Warm hem op de dag zelf op laag vuur op, onder af en toe roeren. Voeg de spinazie op het laatste moment toe en laat 1 minuut doorkoken.
algemeen:Voor een lekker fris accent kunt u de soep serveren met een schepje zure room.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
3 eetlepels olijfolie
2 grote uien
2 tenen knoflook
1 pakje Groninger
1 eetlepel gemalen komijn (djinten)
3 groentebouillontabletten
250 g linzen
2 x 200 g verse spinazie