Peen en aardappelen schillen en in kleine blokjes snijden. Sinaasappelschil raspen en vrucht uitpersen. Ui en knoflook pellen en fijnsnijden. 3 el olie in soeppan verhitten. Hierin peen, ui, sinaasappelschil en knoflook 4 min. bakken. Bouillontabletten, komijn, erwten, sinaasappelsap en 1 1/2 l water toevoegen. Aan de kook laten komen en in ca. 40 min. gaar laten worden. Soep over 4 grote soepkommen verdelen en besprenkelen met scheutje olijfolie. Yoghurt erover verdelen en met nog wat komijn bestrooien.
Spliterwtjessoep met sinaasappel
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_013768_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
620 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Peen en aardappelen schillen en in kleine blokjes snijden. Sinaasappelschil raspen en vrucht uitpersen. Ui en knoflook pellen en fijnsnijden. 3 el olie in soeppan verhitten. Hierin peen, ui, sinaasappelschil en knoflook 4 min. bakken. Bouillontabletten, komijn, erwten, sinaasappelsap en 1 1/2 l water toevoegen. Aan de kook laten komen en in ca. 40 min. gaar laten worden. Soep over 4 grote soepkommen verdelen en besprenkelen met scheutje olijfolie. Yoghurt erover verdelen en met nog wat komijn bestrooien.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g winterpeen
4 grote aardappels
2 sinaasappels
2 grote uien
2 tenen knoflook
8 eetlepels olijfolie
2 groentebouillontabletten
2 eetlepels gemalen komijn
300 g spliterwten
4 eetlepels yoghurt
Dit heb je nodig
soeppan