Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de spruitjes schoon en kook ze 8 minuten in weinig water met zout. Giet ze af en laat uitlekken. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie en bak het spek in 2 minuten uit. Voeg de ui toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg de spruitjes toe en bak ze al omscheppend in 2 minuten verder gaar. Verhit in een koekenpan de rest van de olie. Bak de kipburgers op matig vuur in 5 minuten aan beide kanten goudbruin en krokant. Schep de munt door de spruitjes en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de spruitjes en de notenrijst over 4 borden. Snijd de kipburgers in repen en leg deze op de spruitjes.
- algemeenZeeuws spek is gemarineerd en heeft daardoor een volle, kruidige smaak. U kunt het eventueel vervangen door katenspek of ontbijtspek.
Kipburger met Zeeuwse spruitjes
hoofdgerecht
4 personen
705 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de spruitjes schoon en kook ze 8 minuten in weinig water met zout. Giet ze af en laat uitlekken. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie en bak het spek in 2 minuten uit. Voeg de ui toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg de spruitjes toe en bak ze al omscheppend in 2 minuten verder gaar. Verhit in een koekenpan de rest van de olie. Bak de kipburgers op matig vuur in 5 minuten aan beide kanten goudbruin en krokant. Schep de munt door de spruitjes en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de spruitjes en de notenrijst over 4 borden. Snijd de kipburgers in repen en leg deze op de spruitjes.
algemeen:Zeeuws spek is gemarineerd en heeft daardoor een volle, kruidige smaak. U kunt het eventueel vervangen door katenspek of ontbijtspek.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 pak notenrijst
1 zak spruitjes
3 eetlepels olijfolie
100 g Zeeuws spek
1 grote ui
2 x 2 kipburgers
2 eetlepels verse munt