Pers de citroen uit. Breng de cranberry's met het water en 2 el citroensap per 4 personen op laag vuur aan de kook. Laat het 20 min. zachtjes koken en voeg de basterdsuiker toe. Laat nog 5 min. koken tot alle suiker is opgelost en het mengsel zo dik is als jam.
Verhit ondertussen de boter en de olie in een koekenpan. Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout. Bak de biefstukken 2 min. per kant. Laat op een warm bord afgedekt met aluminiumfolie 4 min. rusten. Serveer met de cranberrycompote.
Hertenbiefstuk met cranberrycompote
Een klassieker voor de echte wildliefhebber.
- bereidingstipJe kunt de saus (stap 1) maximaal vijf dagen van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Warm hem op laag vuur op vlak voor het serveren, of serveer op kamertemperatuur.
- variatietipGek op wild? Bij Albert Heijn vind je behalve hertenbiefstuk ook ander wild waarmee je heerlijke gerechten maakt. Hazenrugfilet (voor het recept hazenrug met zuurkool), eendenborst (lekker met appeltjes en stroop), konijnenbout en fazantenborst (samen lekker in een wildterrine) reebiefstuk (geserveerd met spinaziestamppot) en struisvogel (met pittige gemberboter). Kijk voor deze en meer wildrecepten op de site.
Hertenbiefstuk met cranberrycompote
Een klassieker voor de echte wildliefhebber.
hoofdgerecht
4 personen
355 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Pers de citroen uit. Breng de cranberry's met het water en 2 el citroensap per 4 personen op laag vuur aan de kook. Laat het 20 min. zachtjes koken en voeg de basterdsuiker toe. Laat nog 5 min. koken tot alle suiker is opgelost en het mengsel zo dik is als jam.
Verhit ondertussen de boter en de olie in een koekenpan. Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout. Bak de biefstukken 2 min. per kant. Laat op een warm bord afgedekt met aluminiumfolie 4 min. rusten. Serveer met de cranberrycompote.
bereidingstip:Je kunt de saus (stap 1) maximaal vijf dagen van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Warm hem op laag vuur op vlak voor het serveren, of serveer op kamertemperatuur.
variatietip:Gek op wild? Bij Albert Heijn vind je behalve hertenbiefstuk ook ander wild waarmee je heerlijke gerechten maakt. Hazenrugfilet (voor het recept hazenrug met zuurkool), eendenborst (lekker met appeltjes en stroop), konijnenbout en fazantenborst (samen lekker in een wildterrine) reebiefstuk (geserveerd met spinaziestamppot) en struisvogel (met pittige gemberboter). Kijk voor deze en meer wildrecepten op de site.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 citroen
340 g verse cranberry's
100 ml water
125 g witte basterdsuiker
25 g ongezouten roomboter
3 el olijfolie extra vierge
4 hertenbiefstukken