In braadpan ghee verhitten en gember, rode peper en komijn 1 min. fruiten. Aardappelen, kurkuma en mosterd erdoor scheppen, 300 ml water in pan schenken en gerecht afgedekt 20 min. stoven. Bevroren tuinerwten na 15 min. toevoegen. Bloem met 2 el water tot glad papje roeren en door yoghurt mengen. Yoghurt door aardappelen scheppen en nog 1 min. meewarmen. Op smaak brengen met zout. Lekker met bloemkoolbeignets en mango op zuur (zie recept elders op ah.nl/recepten).
- algemeenGhee (geklaarde boter): In kleine pan met dikke bodem 250 g ongezouten roomboter op laag vuur smelten. Boter 45 min. zacht doorkoken tot alle witte vloken zijn komen bovendrijven (vast melkbestanddelen). Zeef boter door schone theedoek zodat alle vast bestanddelen verwijderd worden. Bewaar geklaarde boter tot gebruik in koelkast.
Aardappels en erwten in yoghurtsaus
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_010167_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
330 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
In braadpan ghee verhitten en gember, rode peper en komijn 1 min. fruiten. Aardappelen, kurkuma en mosterd erdoor scheppen, 300 ml water in pan schenken en gerecht afgedekt 20 min. stoven. Bevroren tuinerwten na 15 min. toevoegen. Bloem met 2 el water tot glad papje roeren en door yoghurt mengen. Yoghurt door aardappelen scheppen en nog 1 min. meewarmen. Op smaak brengen met zout. Lekker met bloemkoolbeignets en mango op zuur (zie recept elders op ah.nl/recepten).
algemeen:Ghee (geklaarde boter): In kleine pan met dikke bodem 250 g ongezouten roomboter op laag vuur smelten. Boter 45 min. zacht doorkoken tot alle witte vloken zijn komen bovendrijven (vast melkbestanddelen). Zeef boter door schone theedoek zodat alle vast bestanddelen verwijderd worden. Bewaar geklaarde boter tot gebruik in koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 el ghee
2 tl verse gemberwortel
½ rode peper
2 tl gemalen komijn (djinten)
700 g aardappelen
1 tl kurkuma
1 el grove mosterd
450 g tuinerwten
2 el bloem
200 ml yoghurt