Curry van kip en wortel

580 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang het kookvocht op. Schep de rozijnen erdoor en laat de rijst met de deksel op de pan van het vuur af volgens de aanwijzingen op de verpakking garen. Kook ondertussen de peen 10 min. Verhit de olie in een wok en bak de ui in 5 min goudbruin. Dep de kipfilet droog. Schep de ui uit de pan en bak de kipfilet in het bakvet in 5 min. goudbruin en gaar. Voeg de ui en het kerriepoeder toe en roerbak 1 min. Draai het vuur laag. Roer de kokosmelk en 150 ml kookvocht van de rijst erdoor en breng al roerend tegen de kook aan. Schep de wortels erbij en stoof het gerecht op laag vuur nog 10 min. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de curry van kip en wortel met de gele rozijnenrijst.

  • algemeenU kunt de curry van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast ? dan blijft hij twee dagen goed. Verwarm 10 min. op middelhoog vuur.

Gerelateerde recepten

Curry van kip en wortel

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig