Pers 1 1/2 limoen uit. Meng het sap in een kom met de olie, de chili, de kaneel, de knoflook en zout naar smaak. Snijd de rest van de limoen in partjes.
Dep de kipkluifjes droog met keukenpapier. Meng ze in de ovenschaal met de marinade. Dek af met vershoudfolie en zet minimaal 1 uur in de koelkast om te marineren. Schep af en toe om.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Verwijder het vershoudfolie, zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak de kip in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Serveer warm of op kamertemperatuur met de partjes limoen.
- algemeenU kunt de kipkluifjes maximaal 6 uur van tevoren marineren. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Pikante kipkluifjes
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_006584_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
8 personen
280 kcal
10 min. bereiden
1 uur 35 min. wachten
Aan de slag
Pers 1 1/2 limoen uit. Meng het sap in een kom met de olie, de chili, de kaneel, de knoflook en zout naar smaak. Snijd de rest van de limoen in partjes.
Dep de kipkluifjes droog met keukenpapier. Meng ze in de ovenschaal met de marinade. Dek af met vershoudfolie en zet minimaal 1 uur in de koelkast om te marineren. Schep af en toe om.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Verwijder het vershoudfolie, zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak de kip in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Serveer warm of op kamertemperatuur met de partjes limoen.
algemeen:U kunt de kipkluifjes maximaal 6 uur van tevoren marineren. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
3 limoenen
4 el zonnebloemolie
6 tl gemalen chili
2 tl gemalen kaneel
6 tenen knoflook
2 kg kipkluifjes
Dit heb je nodig
lage ovenschaal (30 x 40 cm)