Verhit 2 el olie in een ruime pan en bak de aubergine in 5 min. rondom bruin. Neem uit de pan. Verwarm 1 el olie in dezelfde pan en bak de courgette in 3 min. Neem uit de pan. Verwarm de rest van de olie in dezelfde pan en fruit de ui 4 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min.
Voeg de aubergine, courgette, tomaat en 200 ml water toe en laat 10 min. zacht koken. Breng op smaak met peper en zout. U kunt deze saus 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
- algemeenLekker met penne (pasta) en (op de barbecue) gegrilde chipolataworstjes.
- algemeenVariatietip: Bestrooi met Grana Padano kaas voor een hartig, pittig accent.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Tomaten-auberginesaus
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_006706_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
8 personen
110 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verhit 2 el olie in een ruime pan en bak de aubergine in 5 min. rondom bruin. Neem uit de pan. Verwarm 1 el olie in dezelfde pan en bak de courgette in 3 min. Neem uit de pan. Verwarm de rest van de olie in dezelfde pan en fruit de ui 4 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min.
Voeg de aubergine, courgette, tomaat en 200 ml water toe en laat 10 min. zacht koken. Breng op smaak met peper en zout. U kunt deze saus 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
algemeen:Lekker met penne (pasta) en (op de barbecue) gegrilde chipolataworstjes.
algemeen:Variatietip: Bestrooi met Grana Padano kaas voor een hartig, pittig accent.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
4 el olijfolie
1 aubergine
1 courgette
1 ui
4 tenen knoflook
2 blikken gepelde tomaten