Tomaten-auberginesaus

110 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit 2 el olie in een ruime pan en bak de aubergine in 5 min. rondom bruin. Neem uit de pan. Verwarm 1 el olie in dezelfde pan en bak de courgette in 3 min. Neem uit de pan. Verwarm de rest van de olie in dezelfde pan en fruit de ui 4 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min.

  2. Voeg de aubergine, courgette, tomaat en 200 ml water toe en laat 10 min. zacht koken. Breng op smaak met peper en zout. U kunt deze saus 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

  • algemeenLekker met penne (pasta) en (op de barbecue) gegrilde chipolataworstjes.
  • algemeenVariatietip: Bestrooi met Grana Padano kaas voor een hartig, pittig accent.
  • Brunoise snijden

    Instructievideo - 00:38 min.

Tomaten-auberginesaus

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig