Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui 4 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. Voeg de tomaat toe en kook 3 min. Pureer de saus met de staafmixer.
Voeg het bouillontablet en de bevroren spinazie toe. Verwarm op laag vuur in ca. 10 min. Voeg de boter toe en breng op smaak met peper en zout. U kunt deze saus 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
- algemeenLekker met tagliatelle en kabeljauw.
- algemeenVariatietip: Bestrooi de saus voor een extra hartige smaak met 200 g in blokjes gesneden fetakaas.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Tomaten-spinaziesaus
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_006705_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
8 personen
120 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui 4 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. Voeg de tomaat toe en kook 3 min. Pureer de saus met de staafmixer.
Voeg het bouillontablet en de bevroren spinazie toe. Verwarm op laag vuur in ca. 10 min. Voeg de boter toe en breng op smaak met peper en zout. U kunt deze saus 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
algemeen:Lekker met tagliatelle en kabeljauw.
algemeen:Variatietip: Bestrooi de saus voor een extra hartige smaak met 200 g in blokjes gesneden fetakaas.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
2 el olijfolie
2 uien
4 tenen knoflook
2 blikken gepelde tomaten
1 groentebouillontablet
1 pak spinazie
50 g boter
Dit heb je nodig
staafmixer